Duurzaamheidscoach.nl
Afbeeldingen Duurzaamheidscoach.nl

BREEAM | BREEAM NL Datacenters

Duurzaamheidscoach.nl nu ook beschikbaar voor assessments van datacenters

Paul Zonneveld heeft in april de module BREEAM-NL Datacenter met goed gevolg afgerond. Op grond hiervan heeft Duurzaamheidscoach.nl als één van de weinige bureaus in Nederland ook een licentie om BREEAM-NL certificaten voor nieuw te bouwen en te renoveren datacenters af te geven.

BREEAM-NL Datacenters versie 1.0 2012

De DGBC heeft voor datacenters een aparte
beoordelingsrichtlijn
 uitgegeven, BREEAM-NL Datacenters. Deze beoordelingsrichtlijn wijkt op belangrijke punten af van de standaardrichtlijn. De weging per categorie is anders, het accent ligt op de energiehuishouding in het gebouw. Er zijn andere normen en criteria van toepassing. Ook de aanwezigheid van kantoorruimten in het gebouw spelen een rol bij de te beoordelen credits. Op dat punt is de richtlijn vergelijkbaar met BREEAM International. 
Op grond van deze afwijkingen kunnen certificaten van vrijstaande datacenters of datacenters in gebouwen niet door alle BREEAM-NL assessoren worden afgegeven. De assessor moet een aanvullende training volgen. Paul Zonneveld heeft deze training afgerond en het bijbehorende examen gehaald.

Datacenters en de milieu-investeringsaftrek (MIA)

De certificering van datacenters is interessant omdat een BREEAM-NL certificering vanaf Very Good ook valt onder maatregelen die zijn opgenomen in de  Milieulijst die onderdeel is van de MIA/Vamil regeling. Op grond van deze regeling kan een deel van de investeringen in mindering worden gebracht op de fiscale winst. 
Ook de kosten van de certificering zelf kunnen hierin meegenomen worden. 


DZCoaching